A-FilmTeensFest 2023

2023-02-07

A-FilmTeensFest je mezinárodní on-line festival s přehlídkou filmů vytvořených dětmi a mládeží ve věku 6 - 20 let.

Letos proběhne festival v termínu od 8. 2. do 12. 3., primárně online.
Ve 3. ročníku bude uvedeno na 170 filmů šikovných dětí a nadějných teen filmařů ze 37 zemí světa v kategorii hraných, animovaných, dokumentárních, experimentálních filmů a dalších audiovizuálních prací (hudební videa, reklamní spoty aj.). Jeden film bude také od mladé liberecké autorky - animátorky. Vše je vhodné pro české i mezinárodní publikum (CZ/English friendly).
Na platformě www.afilmteensfest.com se bude možné podívat v době festivalu zdarma na kratší projekce pro děti a mladé diváky (ve věku cca 5 - 20 let), kteří si mohou pustit v té době filmy kdykoli a odkudkoli, stačí mít jen připojení. Jde o skvělou příležitost vidět to nejlešpí z toho, co v současnoti v tomto oboru tvoří jejich vrstevníci, pobavit se a zároveň si nechat rozšířit obzory a zamyslet se s mladými tvůrci nad řadou důležitých otázek (vztahy, identita, dospívání, tradice, stav naší planety aj.). Řada filmů se hodí i jako doplnění výuky ve školách.
Ač je festival určen pro základní, mateřské, umělecké a střední školy, své příznivce najde jistě i v domech dětí a mládeže, dětských domovech, léčebnách a spoustě dalších organizací a skupin.

Festival probíhá pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje, s finanční podporou Nadačního fondu Škoda Auto.