Natáčet se bude v Masarykově ulici a na vlakovém nádraží

24. 05. 2021

V Liberci se bude od 26. do 29. května natáčet televizní film BONN, kterou zajišťuje německá produkce ve spolupráci s Wilma Film s.r.o. Děj příběhu se odehrává v 60. letech minulého století a zachycuje organizaci stíhající nacistické zločince. Filmaři se budou pohybovat v centru města a na vlakovém nádraží.

Natáčet se bude ve čtvrtek 27.5. do pátečních ranních hodin v ulici Masarykova (úsek od budovy muzea směrem k jezírku u Botanické), kde bude zastavována doprava po nezbytně nutnou dobu záběru (max. 3-5 minut). Natáčet se bude průjezd několika historických vozů.

V ulici Vítězná bude u muzea a Galerie Lázně vyhrazené parkování pro filmaře (čtvrtek 27.5. od 8 hodin do pátka 28.5. 8 hodin).

Dále upozorňujeme veřejnost, že dojde k výluce na tramvajové trati – ve čtvrtek 27.5. od 15 do 21 hodin bude zachován tramvajový provoz, ale bude přesunuta tramvajová zastávka Muzeum-Galerie Lázně ve směru do centra o 25 metrů.

O výluce v ten samý den po 21. hodině informuje DPMLJ, a.s.:
„Od 27. května 2021 21:00 hod. do 28. května 2021 04:00 hod. bude probíhat nepřetržitá výluka linky č. 3 v úseku Viadukt – Lidové sady. Autobusy náhradní dopravy budou vedeny ve směru Lidové sady ze zastávky Muzeum-Galerie Lázně ulicemi Vítězná, Husova, Fibichova a Riegrova do zastávky Lidové sady-ZOO. Ve směru do centra budou autobusy náhradní dopravy vedeny ze zastávky Riegrova ulicemi Fibichova, Husova a Klostermannova do zastávky Průmyslová škola a dále po své trase. V ulici Fibichova u křižovatky s ulicí Riegrova bude zřízena náhradní zastávka Botanická zahrada. Zastávka Muzeum-Galerie Lázně nebude ve směru do centra obsluhována. Linka pojede podle platného jízdního řádu. Linka na objízdné trase nezastavuje.“

V sobotu 29.5. se filmaři přesunou na vlakové nádraží na jednodenní natáčení. Premiéra filmu se chystá v roce 2022.

Předem se omlouváme za dopravní omezení a děkujeme veřejnosti za pochopení.